Wszystkie Koła Gospodyń Wiejkiej z obszaru wielkopolski zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym pt. "Skarby wielkopolskiej spiżarni". Konkurs podzielony został na dwa etapy. Pierwszy, odbędzie się w każdym powiecie województwa wielkopolskiego, a zwycięzcy (zdobywcy I miejsca w każdym z powiatów) przejdą do etapu wojewódzkiego, który wyłoni trzy najlepsze prace konkursowe.
Zadaniem Uczestnika Konkursu jest przygotowanie regionalnego przetworu z polskich owoców lub warzyw, charakterystycznego dla regionu działania KGW wraz z opisem receptury.
Przygotować i przesłać można max. 2 prace konkursowe (po jednej z każdej kategorii):
1) przetwory słodkie (z dodatkiem cukru/miodu lub innych substancji słodzących)
2) przetwory wytrawne (np. słone lub pikantne)
Na szczeblu powiatowym prace konkursowe nadsyłać można do 31 sierpnia br.
Regulamin konkursu oraz niezbędne formularze dostępne są na stronie ARiMR pod adresem: